Știri locale pentru Arad
ARAD ONLINE
Informații despre Arad și jud. Arad
TOTALnet Media Group
Google:
Parteneri:

Publicitate:


Vor subventii pentru palate: Judetul Arad
Jo 04 nov 2010 14:47:05 +0200


Covasant
Judetul Arad: Covăsânț - Romii din localitatea Covâsânț, proprietari de palate, solicită ajutoare pentru încălzire.

Covăsânț - Romii din localitatea Covâsânț, proprietari de palate, solicită ajutoare pentru încălzire.


Cu limuzina în garaj, cu plasma în sufragerie, mobila din lemn masiv în mai toate camerele, candelabre scumpe, romii se plâng că nu au nici un venit și cer ajutor Primăriei din localitate.Traiul lor prin palatele din Covăsânț e cam înfrigurat, cel puțin dacă le ascultăm pe femeile care au rămas pe acasă cu copiii.

covasant_uvs101103_0tt5702.jpg

Covasant: Judetul AradNu au bani să cumpere lemne, așa că aproape toți solicită la primăria din localitate subvenții pentru încălzire. Și e nevoie de mult material lemnos pentru a face căldură în atât de multe și mari camere. „Noi suntem mulți, și ne trebe lemne, vreo trei mașini mari de lemne. Venituri nu avem, ce venituri să avem, cum putem așa facem, nu avem unde lucra, nu mai e colectivul. La palatul asta am muncit toți, și noi și strămoșii noștri pentru ele. Și vom mai munci încă, că nu e gata ”, justifică Gruia Iosana cererea înaintată la primărie.

Dreptatea e de partea lor

La primăria din Covăsânț au fost înregistrate peste 150 de cereri pentru subvenție, din care o parte aparțin proprietarilor palatelor. Conform legii, ei au tot dreptul de a beneficia de ele pentru că nu au nici un venit declarat. „Vin la noi cu o adeverință de la finanțele din Lipova și justifică că nu au nici un venit și că îndeplinesc condițiile necesare acordării subvenției”, spune primarul localității,Traian Balint.

covasant_uvs101103_002.jpg

Covasant: Judetul AradChiar dacă au bani, lucru demonstrat de calitatea și valoarea lucrurilor din case, de nivelul lor de trai, de viteza cu care se înalță aceste construcții, nici un câștig nu este înregistrat. „Merg prin Occident și după câteva luni vin cu bani și se apucă de construit”, povesteșete primarul Balint. Și probabil că vor și primi suma acordată de stat, care chiar dacă nu le va ajunge pentru toată iarna, tot e binenevenită.

Condiție

Pentru a beneficia de subvenție pentru căldură trebuie ca venitul pe membru de familie să nu depășească 615 lei și pot primi cel mult 270 lei pe iarnă.


Sursa: Aradon.ro


Inscrie-te in: Catalogul Firmelor din Romania


Actualitate Financiara


Sursa ta zilnica:Info Oradea si Judetul Bihor
Curs valutar:Alte stiri:Best-top Romania - Lista de top globala Web-Top.ro ::   Firme in Romania, Expozitie Virtuala, Oferte de Afaceri, Lista firmelor romanesti