Știri locale pentru Arad
ARAD ONLINE
Informații despre Arad și jud. Arad
TOTALnet Media Group
Google:
Parteneri:

Publicitate:


Taxele locale, la vot in CLM - Judetul Arad
Ma 09 ian 2007 16:00:10 +0200


Taxele locale, la vot in CLM - Judetul Arad
Judetul Arad - Impozitul pe terenuri si cladiri va fi mai mic decat in 2006, insa alte taxe vor creste spectaculos.

Impozitul pe terenuri si cladiri va fi mai mic decat in 2006, insa alte taxe vor creste spectaculos.
Consilierii locali sunt asteptati joi sa ia parte la prima sedinta CLM din acest an.
De departe cel mai important proiect de hotarare, in absenta proiectului privind bugetul anului 2007, este cel privind stabilirea impozitelor si taxelor locale pentru anul in curs.


Ar trebui punctat aici faptul ca cele mai importante taxe locale pe care aradenii le vor avea de platit pe parcursul acestui an vor fi mai mici decat cele platite pe 2006.
Este vorba de impozitul pe cladiri si de impozitul pe teren.
De pilda, daca pentru un teren situat in zona A, aradenii au platit anul trecut 8.500 lei pe hectar, in 2007 vor plati doar 6.481.


In zona B, suma de plata pentru un hectar de teren va fi de 4.521, in conditiile in care in 2006 aradenii au platit pentru acelasi hectar de teren 6.400.
Una dintre cele mai importante scaderi inregistrate la taxele si impozitelor locale propuse pentru acest an este prevazut la impozitul pe terenurile amplasate in intravilan, inregistrate in Registrul Comertului la o alta categorie de folosinta decat cea de terenuri pentru constructii (la teren arabil scaderea e de la 200 lei/ha la 24 lei/ha).
In 2007, cuantumul taxei pentru eliberarea avizelor, autorizatiilor si certificatelor va scadea cu mai bine de jumatate din valoarea taxelor percepute in 2006, ca si cuantumul taxei pentru folosirea mijloacelor de reclama si publicitate.


Cresteri
Scaderea nu se inregistreaza insa la toate taxele si impozitele locale, mare parte dintre obligatiile fata de bugetul local urmand sa creasca, unele spectaculos, daca alesii vor vota proiectul in forma propusa.
O crestere mare se inregistreaza, de pilda, la impozitul pe mijloacele de transport (mai ales pentru vehiculele mari).


Taxe noi
Una dintre cele mai importante taxe nou introduse de executivul local in proiectul de buget pe 2007 este taxa pentru eliberarea/vizarea anuala a autorizatiei privind desfasurarea activitatii de alimentatie publica pentru comerciantii ce desfasoara activitati specifice restaurantelor si barurilor, in valoare de 3.000 RON.
Taxa de parcare este o taxa impusa la finalul anului tercut, pentru care executivul local nu a prevazut (si era si normal) nici o crestere.


VirtualArad


Trimite o felicitare : Felicitari


Sponzorul acestei articol :
Ce este Internet –> MCOnet Romania : www.MCOnet.ro
Curs valutar:Alte stiri:Best-top Romania - Lista de top globala Web-Top.ro ::   Firme in Romania, Expozitie Virtuala, Oferte de Afaceri, Lista firmelor romanesti