Știri locale pentru Arad
ARAD ONLINE
Informații despre Arad și jud. Arad
TOTALnet Media Group
Google:
Parteneri:

Publicitate:


Au de ales intre Falca si Crin Antonescu
Ma 09 nov 2010 14:56:04 +0200


Mihai Caliment
Liderul interimar susține că dacă nu câștigă, PNL Arad va fi o anexă a PDL, condusă de Falcă

Liderul interimar susține că dacă nu câștigă, PNL Arad va fi o anexă a PDL, condusă de Falcă.

Se vor ține alegerile la PNL Arad, sau se amână iar ?

Calimente : În pofida tuturor zvonurilor, Conferința Județeană a PNL Arad se va desfășura la data stabilită, 20 noiembrie. Deficiențele care existau la nivelul secretariatului județean, ca urmare a necunoașterii noilor prevederi statutare, au fost înlăturate. Am reușit să conturăm o echipă, din care, alături de mine, fac parte secretarul coordonator, Vasile Man, Ionel Ciupe, Florin Galiș, Gavril Popescu și cea mai mare parte a primarilor și președinților de organizații din comune și orașe, care, alături de municipiu, vor fi reprezentate în cea mai mare parte în Biroul Politic Teritorial.

Deocamdată, se pare că în cursă veți fi doar doi candidați

Calimente : Ne-am fi dorit ca, în interior, în urma consultării organizațiilor, președinților și aleșilor locali, să ne fixăm asupra unui singur candidat, pentru a da o imagine de forță, de regăsire a tuturor membrilor în aceeași echipă. Se pare că nu este posibil, pentru că există o fracțiune minoritară, care are alte interese și preocupări. Nu vor decât să-și păstreze locurile de muncă și relațiile de amiciție cu cei din PDL. Or, după cum se știe, președintele Crin Antonescu a spus clar și răspicat că atâta timp cât în fruntea PDL stă gruparea Băsescu- Boc- Udrea, niciun fel de colaborare nu este posibilă.

Dealtfel, am văzut la Arad desfășurarea de forțe cu care se pregătește înscăunarea echipei respective, care, la rândul ei, în primăvară, va încerca să-l înscăuneze pe Falcă, ale cărui apucături dictatoriale sunt cunoscute. Falcă. Va fi interesant de urmărit cum un primar trimis în judecată pentru fapte grave de corupție și cu alte dosare blocate pe la DNA va putea reprezenta schimbarea din PDL, pentru că lupul își schimbă părul, dar năravul, ba. Avem un premier, președinte de partid, care, deși este constituționalist, nu cunoaște legea, iar în perspectivă un președinte și poate, premier, al aceluiași partid, care nu respectă legea. Având în vedere legăturile despre care vorbeam mai sus, pot spune că organizația noastră va avea de ales între Gheorghe Falcă și Crin Antonescu.

Faceți ce faceți și tot la Falcă ajungeți

Calimente :Sigur că ajung, pentru că nu vreau ca Aradul să sufere încă un mandat sub un primar portocaliu, care nu face nimic pentru oraș, ba, dimpotrivă.Cel mai recent exemplu, s-a făcut mare tam-tam pe marginea preluării Cetății Aradului de către Primărie, prezentată ca o mare realizare a primarului. Nu ași fi comentat acest eveniment dacă nu ași fi fost singurul care s-a preocupat de această problemă, nu de ieri , de azi, ci din 1998. Acest eveniment trebuia să aibă loc în 2007 sau cel mai târziu în 2008, dacă dl. Falcă nu ar fi refuzat cu obstinație să preia Cetatea. De ce ? Pentru că îl interesau foarte mult terenurile din Gai- cunoscută fiind apetența sa pentru terenuri- și să mute Unitatea Militară la Radna. Numai după ce unitatea de la Radna a fost atribuită- ca unitate logistică- Marii Unități de la Timișoara, Falcă nu a mai avut încotro și a acceptat varianta propusă de MApN.

Am avut discuții serioase cu ministrul Oprea, încă de la numirea acestuia, arătându-i că toată documentația era la minister din timpul miniștrilor Atanasiu și Meleșcanu, așa că a fost foarte ușor de actualizat și pus în practică, lipsind doar semnătura de la Primărie. Normal ar fi fost să primesc mulțumiri de la primar, dar le-am primit de la ministrul Oprea. Rămâne de văzut ce vor face administrația locală și primarul cu acest obiectiv extrem de important pentru viitorul orașului nostru, având în vedere lipsa totală de viziune a acestuia în privința modernizării și funcționalității urbei noastre.

Revenind la alegeri, ce mesaj aveți pentru liberali ?

Calimente :Având în vedere radicalitatea pozițiilor și intereselor total divergente dintre cei care își doresc un PNL puternic și cei care doresc ca organizația să fie o anexă a PDL, mă aștept ca după alegeri cei din a doua categorie să facă un pas înapoi. Avem de luptat cu o organizație care, prin bani și mijloace neortodoxe, a ajuns să aibă puteri discreționare, să trateze Aradul ca pe o feudă. Va fi o luptă fără menajamente, pe care nu o pot duce decât oameni care nu au niciun fel de legături cu PDL.

Susținut de Crin

Mihai Calimente este susținut pe față de Crin Antonescu, acesta spunând, la ultima vizită la Arad, că îl vrea pe deputat președinte al organizației arădene.Aproape sigur, singurul contracandidat al său va fi Ioan Cristina.


Sursa: Aradon.ro


Recomancari: Top Catering Oradea

Inscrie-te in: Catalogul Firmelor din Romania


Actualitate Financiara


Sursa ta zilnica:Info Oradea si Judetul Bihor
Curs valutar:Alte stiri:Best-top Romania - Lista de top globala Web-Top.ro ::   Firme in Romania, Expozitie Virtuala, Oferte de Afaceri, Lista firmelor romanesti