Știri locale pentru Arad
ARAD ONLINE
Informații despre Arad și jud. Arad
TOTALnet Media Group
Google:
Parteneri:

Publicitate:


Afacere tipic romaneasca: am exportat grau ieftin pentru a-l importa scump
Ma 09 nov 2010 11:52:44 +0200


Grau
România va importa anul viitor până la 700.000 tone de grâu la prețuri cu 30% mai mari decât cele cu care a exportat grâu în acest an ...

România va importa anul viitor până la 700.000 tone de grâu la prețuri cu 30% mai mari decât cele cu care a exportat grâu în acest an, a declarat luni secretarul de stat în Ministerul Agriculturii Adrian Rădulescu.
"Faptul că am exportat foarte mult în acest an ne va face să și importăm. Chiar dacă nu vor fi cantități mari, vor fi importuri de îmbunătățire a calității, astfel încât grâul să fie bun de panificație. (...)

Asta e, comerțul e liber!", a explicat Rădulescu. El a adăugat că România are contractate pentru export în acest an 1,7 milioane tone de grâu, la un preț care variază între 190 și 210 euro pe tonă, și ar putea importa 600.000-700.000 tone, pentru care va plăti până la 250 euro pe tonă. Producția națională de grâu din acest an s-a ridicat la 5,6 milioane tone.
Rădulescu apreciază că întreaga cultură de păioase va fi mai mare în acest an, comparativ cu anul trecut. "Este prima dată când facem o cantitate atât de mare, istorică de porumb, în sensul producției medii la hectar, în jur de 5.000 de kilograme. Până în prezent au fost recoltate 9 milioane tone de porumb, din 9,4-9,5 milioane tone estimate. Din acestea, 1,5 milioane tone sunt contractate la export", a mai spus Rădulescu.
Secretarul de stat a arătat că până în prezent agricultorii au avut probleme cu semănatul culturilor de toamnă din cauza vremii nefavorabile.


Sursa:Gandul.info


Recomancari: Top Catering Oradea

Inscrie-te in: Catalogul Firmelor din RomaniaActualitate Financiara


Sursa ta zilnica:Info Oradea si Judetul Bihor
Curs valutar:Alte stiri:Best-top Romania - Lista de top globala Web-Top.ro ::   Firme in Romania, Expozitie Virtuala, Oferte de Afaceri, Lista firmelor romanesti