Știri locale pentru Arad
ARAD ONLINE
Informații despre Arad și jud. Arad
TOTALnet Media Group
Google:
Parteneri:

Publicitate:


Europa s-a mutat la Arad
Ma 09 nov 2010 15:01:41 +0200


Europa s-a mutat la Arad
Zece europarlamentari din mai multe țări au bătut la pas județul la invitația lui Iosif Matula.

Vizită de grad zero la Arad. Zece parlamentari europeni, din Olanda, Franța, Germania, Finlanda și România, au vizitat ieri cele mai importante investiții din județ și și-au spus părerea despre dezvoltarea țării și șansele sale. Totul a fost posibil la inițiativa europarlamentarului arădean Iosif Matula, care le-a deviat traseul inițial și a stabilit un popas și la Arad. Membrii Comisiei pentru Dezvoltare Regională din cadrul PE au pus în mișcare nu doar oamenii politici și șefii administrației, parlamentarii și directorii din Arad, ci și pe ceilalți oficiali din vest, oficiali și secretari de stat de la ministere, până și miniștrii (cum a fost cazul ministrului Mediului).

Câți bani, câți subcontractori?


Primul popas a fost la siteul autostrăzii Arad-Timișoara, prezentat de secretarul de stat Eusebiu Pistru. Parlamentarii europeni nu s-au sfiit să întrebe, e adevărat, doar în cercuri restrânse, de cât ne costă un kilometru de autostradă și câți subcontractori are lucrarea. A urmat o masă rotundă, unde cei de la Ministerul Dezvoltării, Sorin Maxim- șeful Agenției Regionale de Dezvoltare Vest, Nicoale Ioțcu - președintele CJA, rectorul UVVG- Aurel Ardelean și ministrul Mediului- Laszlo Borbely au prezentat proiectele pe bani europeni în derulare, dar și cele deja realizate.

Vizita a continuat pe șantierul Centrului Istoric Vechi, la Cămin social pentru comunitatea rromă de pe strada Tarafului, la viitoarea investiție de reabilitare a clădirii Colegiului Național „Moise Nicoară”, gazda fiind în toate cazurile primarul Gheorghe Falcă. Finalul vizitei a fost condimentat cu o incursiune turistică: turismul viticol la Păuliș.

Probleme cu regionalizarea


Cele mai intense dintre discuții s-au purtat în jurul regionalizării României, dar și pe un subiect foarte dureros pentru România: ritmul scăzut de atragere a fondurilor europene. Concluzia parlamentarilor europeni veniți în vizită la Arad a fost dură, dar simplă și a aparținut șefului delegației, Lambert van Nistelrooij: "Dacă discutați de regionalizare, faceți-o; dacă discutați de problema absorbției fondurilor europene, schimbați metoda și treceți la atragerea banilor".

Încântați de regiune


Europarlamentarii veniți în vizită la Arad au precizat faptul că sunt încântați de modul în care se dezvoltă regiunea și de numărul proiectelor atrase de arădeni.


Sursa: Aradon.ro


Recomancari: Top Catering Oradea

Inscrie-te in: Catalogul Firmelor din Romania


Actualitate Financiara


Sursa ta zilnica:Info Oradea si Judetul Bihor
Curs valutar:Alte stiri:Best-top Romania - Lista de top globala Web-Top.ro ::   Firme in Romania, Expozitie Virtuala, Oferte de Afaceri, Lista firmelor romanesti